Βιογραφικό

En / Gr

Ο Λάμπρος Πηγούνης ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως συνθέτης και ειδικεύεται στον τομέα της σύγχρονης κλασσικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Σπούδασε βιολί στο Ελληνικό Ωδείο Αθήνας και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική σύνθεση, στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire της Αγγλίας. Στο διάστημα αυτό έγινε μέλος της φιλαρμονικής του Hertfordshire στα δεύτερα βιολιά και παρακολούθησε σεμινάρια και masterclasses με τον Jonathan Harvey. Το 2001 συνεργάστηκε καλλιτεχνικά με το Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance και το 2003 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην ηλεκτροακουστική σύνθεση στο City University του Λονδίνου με καθηγητές τον Simon Emmerson και Denis Smalley.

Oι ηλεκτροακουστικές του συνθέσεις έχουν παρουσιαστεί στο Laban Solstice Festival (UK),  Northern Exposure of Contemporary dance film and video Festival (UK), Greenwich and Docklands International Festival (UK), Mercat de les slors (SP), International Platform of Arts (PT), DAL NIENTE 3 Projects (UK), Synch Festival (GR), Athens Digital Week, Moving Silence Festival (DE), Video Art Festival (GR), Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαυρου, Hebbel am Ufer (DE) και σε αλλες ραδιοφωνικες αναμεταδοσεις διεθνως.

Διδάσκει στη ΣΑΕ Ελλάδας Ινστιτούτο Τεχνολογίας και η καλλιτεχνική του δραστηριότητά και έρευνα αποτελείται από την ηλεκτροακουστική σύνθεση, το sound art performance, την εγκατασταση καθώς και τις συνεργασίες με χορογράφους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόσφατες δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη μακρας διάρκειας Sound Art Performance Micropolitics of Noise στο Μουσείο Μπενάκη σε ανάθεση του Marina Abramovic Institute και το NEON, τις αναθέσεις από το Hebbel Am Ufer-Hau Theatre στο Βερολινο και των Rimini Protokoll. Η παρούσα του έρευνα, μελετά την ηθική του ήχου στην ακουστική οικολογία μέσω του ανθρώπινου παράγοντα στη ζωντανή παρουσίαση ηλεκτροακουστικής μουσικής με βάση τα διαδραστικά συστήματα.